Visningsvask

Å selge en bolig er en stor beslutning, og å presentere eiendommen fra sin beste side er avgjørende for å tiltrekke potensielle kjøpere. Et av de mest effektive verktøyene i denne prosessen er visningsvask. Dette benyttes av eiendomsmeglere, privat og stylister før boligfotografering.

Visningsvask

Hva er en visningsvask?

Visningsvask er en grundig rengjøring av en bolig før en visning. Målet er å gjøre eiendommen så tiltalende som mulig for potensielle kjøpere. Dette innebærer ikke bare en overfladisk rengjøring, men en rengjøring som inkluderer alle de små detaljene som kan gjøre en stor forskjell. Visningsvask kan inkludere støvsuging, mopping, støvtørking, rengjøring av kjøkken og bad, vindusvask, og fjerning av flekker på vegger og gulv.

En visningsvask handler om å skape et førsteinntrykk som imponerer, og gir inntrykk av en godt vedlikeholdt bolig. Alt fra skinnende kjøkkenbenker til friske, rene bad bidrar til å skape et innbydende miljø.

Visningsvask Oslo, dette er normalt inkludert

Støvsuging er en av de viktigste delene av en visningsvask. Det innebærer å støvsuge tepper, gulv og lister grundig for å fjerne støv, smuss og løse partikler. Dette bidrar til et rent og ryddig utseende i hele boligen.

 • Støvtørking inkluderer å fjerne støv fra alle overflater, inkludert møbler, hyller, og andre tilgjengelige steder. Dette gir en skinnende og frisk følelse i hjemmet, som kan være svært tiltalende for besøkende
 • Lister, vinduskarmer og lysbrytere blir ofte oversett i daglig rengjøring, men de kan samle mye smuss og støv over tid. Under en visningsvask blir disse områdene grundig rengjort for å sikre at de ser rene og velholdte ut
 • Alle gulv i boligen blir vasket nøye. Dette inkluderer mopping av harde gulv som fliser, tre eller laminat, og sørger for at gulvene ser blanke og rene ut
 • Kjøkkenet er et av de viktigste rommene i en bolig. En visningsvask inkluderer grundig rengjøring av kjøkkenbenker, kjøkkenapparater, og utsiden av kjøkkenskap. Dette sikrer at kjøkkenet fremstår som hygienisk og innbydende
 • Under en visningsvask blir det også fokusert på å fjerne enkle flekker fra vegger, gulv og andre overflater. Dette kan inkludere fjerning av fingermerker, smuss eller andre små flekker som kan være visuelt distraherende

Vinduer er en viktig del av visningsvasken. Rene vinduer slipper inn mer naturlig lys og gir et positivt inntrykk av boligen. Alle vinduer blir vasket både innvendig og utvendig der det er mulig, slik at de ser klare og rene ut.

Det er viktig å merke seg at visningsvask ikke inkluderer flytting av møbler. Møbler må flyttes på egenhånd av huseieren, da rengjøringspersonell ikke tilbyr denne tjenesten på grunn av forsikrings- og HMS-hensyn.

Ting som vanligvis ikke er inkludert i en visningsvask er:

 • Innvendig vask av skap: Innsiden av skapene blir ikke rengjort, da fokuset er på de synlige områdene
 • Tørrmopping av tak og vegger: Tak og vegger blir ikke moppet, ettersom dette krever mer tid

Det er viktig å merke seg at hva som er inkludert i en visningsvask kan variere mellom ulike vaskefirmaer. Derfor anbefales det at du selv innhenter spesifikasjoner fra det aktuelle byrået du vurderer å bruke. Ved å få en detaljert oversikt over hva som blir utført, kan du sikre at forventningene dine blir møtt og at boligen din er optimalt forberedt for visning.

Ta kontakt med vaskefirmaet på forhånd for å avklare hvilke tjenester de tilbyr som en del av visningsvasken, og om det er mulig å tilpasse tjenestene til dine spesifikke behov. Dette vil bidra til å unngå misforståelser og sikre at boligen din fremstår fra sin aller beste side under visningen.

Hvorfor er visningsvask ideelt

Å gjennomføre en visningsvask før en visning er ideelt av flere grunner:

a) Førsteinntrykk teller

Når potensielle kjøpere kommer inn i en bolig, danner de seg et inntrykk innen de første minuttene. Et rent og ryddig hjem kan gi en følelse av velvære og omsorg. Dette kan være avgjørende for å skille din bolig fra andre på markedet.

b) Øker boligens verdi

En ren og godt vedlikeholdt bolig kan øke oppfattet verdi. Kjøpere er ofte villige til å betale mer for et hjem som ikke krever umiddelbare rengjørings- eller vedlikeholdsoppgaver.

c) Bedre bilder og annonser

Boligfoto som viser en ren og ryddig bolig, tiltrekker seg mer oppmerksomhet på nettet. Bilder spiller en viktig rolle i salgsprosessen, og en visningsvask sikrer at hjemmet ditt ser best mulig ut på bildene.

Flyttevask Oslo

Forskjellen på en visningsvask og flyttevask

Selv om både visningsvask og flyttevask innebærer grundig rengjøring, er det noen viktige forskjeller. En visningsvask utføres før en visning for å tiltrekke potensielle kjøpere. Fokuserer på synlige områder som kjøkken, bad, gulv, og vinduer. Målet er å skape et godt førsteinntrykk.

En flyttevask utføres etter at eiendommen er solgt og før de nye eierne flytter inn. Dette er mer omfattende og inkluderer alle områder av boligen, inkludert steder som vanligvis ikke er synlige, som inni skap, bak hvitevarer, og andre vanskelig tilgjengelige områder. Flyttevask må tilfredsstille høyere standarder, ofte spesifisert i salgskontrakten, og sikrer at boligen er fullstendig ren for de nye eierne.

Ofte silte spørsmål om en visningsvask

Har du andre spørsmål eller ønsker mer informasjon om visningsvask, anbefaler vi å ta direkte kontakt med vaskebyrået.

En visningsvask er en fleksibel og effektiv måte å gi en potensiell kjøper et best mulig inntrykk av boligen din på visningen. Det innebærer en grundig rengjøring for å presentere hjemmet ditt i best mulig lys. Visningsvask er viktig fordi det gir et godt førsteinntrykk til potensielle boligkjøpere. Boligstyling og rengjøring i forbindelse med visning kan være en god investering for de som vurderer å selge boligen sin, da det kan øke sjansene for et raskere salg og potensielt høyere pris.

En flyttevask kan variere i pris, men i Oslo kan du forvente å betale mellom 80 og 100 kroner per kvadratmeter for en standard flyttevask. Det er viktig å velge et trygt og sikkert vaskefirma for å unngå kostbare feil.

Dette avhenger av flere faktorer. I hovedsak er det boligen størrelse og omfang av jobben som vil påvirke tidsbruk og da endelig pris. De fleste vaskebyrå i Oslo har fastpris på visningsvask. For en leilighet på 100 kvadratmeter koster en visningsvask mellom 6.000 og 8.000 kroner.

Hva som inngår i en visningsvask kan variere mellom ulike vaskebyrå men generelt er dette inkludert.

 • Støvsuging av gulv, tepper og møbler
 • Mopping tak og vegger
 • Vask av alle gulv
 • Rengjøring av åpne overflater som bord og vinduskarmer
 • Rengjøring av dører, lister og andre støvete overflater
 • Rengjøring av tilgjengelige lamper og tavler
 • Polering av speil
 • Rengjøring av komfyr, kjøkkenbenk, oppvaskkum og kran
 • Tørking av flislagte overflater og skapdører på kjøkken og bad
 • Tørking av hvitevarer på kjøkkenet
 • Rengjøring av vask, toalett, dusj og badekar
 • Tørking av synlige flekker på dører og vegger

Nei, vaskebyrået ordner og tar med seg nødvendig utstyr. Hvis det er noen spesielle behov, for eksempel at boligen er ekstra skitten eller det er høyt under taket, er det lurt å informere om dette på forhånd.