Byggvask Fredrikstad

Byggvask Fredrikstad. Rengjøring i forbindelse med oppussing og boligrenovering. Å flytte inn i et nybygg eller en renovert eiendom er en fantastisk opplevelse. Hvem elsker vel ikke blanke, helt nye overflater og ubrukte gulv? Likevel medfører bygge- og renoveringsarbeid støv og flekker som kan være skadelige og vanskelige å håndtere. Derfor er profesjonell byggvask avgjørende for å klargjøre plassen for bruk.

Firmalogo
Tjenester
Firmanavn
Evaluering
Les mer
1 Superservice-AS-logo
 • Renholdsfirma i Østfold, for private og bedrifter.
Superservice
2 logo-handyjentene
 • Renholdsfirma som dekker Fredrikstad og Sarpsborg.
Handy-jentene
3 citymaid-logo
 • Flyttevask på Østlandet
CityMaid

Hva er byggvask

Byggvask er en omfattende rengjøringstjeneste som utføres ved ferdigstillelse av byggeprosjekter. Denne prosessen sikrer at bygningen er fri for støv, smuss, og byggeavfall før den tas i bruk. Dette gjelder både for private boliger, bedriftslokaler, og større entreprenørprosjekter.

Profesjonell byggrenhold sikrer ikke bare et plettfritt sluttresultat, men også at helsefarlige støvpartikler og potensielt skadelige materialer fjernes effektivt. Her er noen fordeler:

 • Reduserer risikoen for allergier og helseproblemer forårsaket av byggeavfall
 • Spar tid ved å overlate rengjøringen til profesjonelle
 • Profesjonelle bruker spesialutstyr og teknikker for å oppnå optimale resultater
 • En grundig rengjort eiendom kan bidra til å bevare dens verdi

Byggvask Fredrikstad

Hva inngår i en byggvask Fredrikstad

Byggvask er en avgjørende del av ferdigstillelsen av et byggeprosjekt, enten det dreier seg om nybygg eller renovering. En omfattende byggvask sørger for at det nye eller rehabiliterte bygget er helt rent, fri for støv og klart for bruk. Her er en detaljert oversikt over hva en byggvask dekker.

 • Kvalitetslevering i henhold til NS-INSTA 800. Sørger for at rengjøringen oppfyller strenge kvalitetsstandarder, med fokus på grundighet og detaljert arbeid.
 • Støvsuging
 • Vask av alle gulv
 • Dører, karmer og lister får en grundig vask for å sikre at de er fri for støv og flekker
 • Vinduer og glassvegger vaskes grundig på begge sider for å sikre at de er krystallklare
 • Avløpsrister
 • Rør og vannledninger
 • Bad og toalettområder rengjøres grundig, inkludert speil, servanter og toaletter, for å sikre en hygienisk og ren finish
 • Benkeplater
 • Lysarmaturer rengjøres utvendig, og alle lysbrytere blir rene og fri for fingermerker og støv
 • Hvitevarer
 • Fjerne byggestøv fra vegger
 • Rengjør kjøkken og innredning

Byggvask

Hva inngår ikke ved en byggvask

Selv om byggvask dekker mange områder, er det visse tjenester som normalt ikke inngår i standardpakken, men som kan bestilles som ekstra tjenester etter behov.

 • Vask av hvitevarer. Dette inkluderer rengjøring av innsiden av hvitevarer på kjøkken
 • Persienner krever ofte spesiell rengjøring og kan inkluderes som en ekstra tjeneste
 • Flytting av byggemateriale eller bortkjøring av avfall
 • Rengjøring av peis, balkonger garasjer og boder inngår ikke alltid i standard byggvask, men kan legges til ved behov

Hva koster byggvask i Fredrikstad

Å gjennomføre en byggvask kan være en kompleks og omfattende prosess, og kostnadene for denne tjenesten kan variere betydelig. Hva som påvirker prisen for byggvask Fredrikstad, kan inkludere alt fra spesialutstyr som må brukes til typen avfall som skal håndteres. Prisen på byggvask varierer altså avhengig av typen bygg som rengjøres. Nybygg, renoverte boliger, og kommersielle bygninger har forskjellige behov og krav. For eksempel, en stor kontorbygning vil kreve mer omfattende rengjøring sammenlignet med en mindre bolig.

Dette påvirker pris for byggvask

Hyppigheten av renovering og hvor ofte det har vært utført rengjøring under renoveringsprosessen spiller også en stor rolle. Bygg som har vært godt vedlikeholdt og rengjort regelmessig under renoveringen vil sannsynligvis kreve mindre tid og ressurser for en sluttvask.

Ulike typer byggrengjøring krever ulike metoder og utstyr. Noen bygninger kan ha spesifikke behov som krever spesialiserte rengjøringsmidler eller verktøy, noe som kan øke kostnadene. For eksempel, hvis det er behov for å fjerne byggstøv eller håndtere spesialavfall, vil dette påvirke prisen.

Størrelsen på bygget har en direkte innvirkning på kostnadene for byggvask. Større bygg krever mer tid og flere ressurser for å rengjøre grundig.

Byggets tilstand før rengjøring påvirker også prisen. Hvis bygget er svært skittent eller har mye byggeavfall, vil det ta lengre tid og kreve mer innsats å rengjøre det.

Byggvask tjenester

Det er vanlig å kombinere grov og fin byggvask for å sikre at bygningen er i topp stand før den tas i bruk. Grovvasken fjerner det verste av byggeavfallet, mens finvasken sørger for at alle detaljer er rene og klare for innflytting eller bruk.

 • Grov byggvask innebærer å fjerne større byggeavfall, støv, og skitt som har samlet seg under byggeprosessen. Dette kan inkludere fjerning av emballasje, papp, plast, og andre materialer som er brukt under byggingen. Grov byggvask utføres vanligvis først for å gjøre klar for mer detaljert rengjøring.
 • Fin byggvask utføres etter grovvasken og innebærer en mer detaljert rengjøring av alle overflater. Dette inkluderer grundig rengjøring av gulv, vegger, tak, vinduer, dører, og inventar. Målet er å etterlate bygningen i perfekt stand, fri for støv og smuss.

Våre samarbeidspartnere i Fredrikstad Kommune utfører byggvask for et bredt spekter av kunder, inkludert privatpersoner, bedrifter, borettslag og byggefirmaer. Byggvask-tjenesten er tilpasset forholdene på stedet for å sikre at alle behov blir møtt på en effektiv måte.

Lovverket for byggvask

Når det gjelder ferdigstillelse av byggeprosjekter, er byggvask en kritisk prosedyre som ikke kan overses. Byggteknisk forskrift (TEK17) § 13-16 stiller klare krav til rengjøring av bygninger før de tas i bruk.

Byggteknisk forskrift (TEK17) § 13-16 krever at:

«Overflater i rom, kanaler og lignende skal være rengjort før bygningen tas i bruk. Overflatene skal være frie for synlig støv og fett.»

Hensikten med dette kravet er å sikre god inneluftkvalitet ved å begrense mengden forurensning som kan påvirke inneluften. Renhold utføres i henhold til de tekniske bestemmelsene for å sikre at alt blir forskriftsmessig og profesjonelt utført.

Implementering av kravene

 • Rengjøring bør planlegges som en integrert del av byggeprosjektet. Dette innebærer å identifisere hvilke områder som trenger rengjøring, og når i byggeprosessen rengjøringen skal gjennomføres. Planleggingen inkluderer også å bestemme hvilke metoder og utstyr som skal brukes.
 • Valg av rengjøringsmetoder avhenger av typen overflater og graden av forurensning. For eksempel kan tørrmopping være effektivt for å fjerne løst støv, mens våtmopping kan være nødvendig for mer gjenstridige flekker og fett. Spesialutstyr som industrielle støvsugere og høytrykksspylere kan også være nødvendig.

Rengjøringspersonalet må ha riktig kompetanse og tilgang til nødvendig utstyr for å utføre jobben effektivt. Dette inkluderer kunnskap om ulike rengjøringsteknikker, samt tilgang til spesialutstyr som høytrykksspylere, profesjonelle støvsugere og miljøvennlige rengjøringsmidler.