Flyttevask Porsgrunn

Flyttevask Porsgrinn: En komplett guide til hva som inngår, lovkrav, forskjeller mellom visningsvask og flyttevask, og vaskebyråer som tilbyr disse tjenestene.

Flytting kan være en stressende opplevelse, og en av de mest krevende oppgavene er flyttevask. Å sikre at boligen er ren og klar for de nye eierne eller leietakerne er ikke bare en høflig gest, men også ofte en juridisk nødvendighet. Denne guiden tar for seg alt du trenger å vite om flyttevask i Porsgrunn og Skien, inkludert hva tjenesten innebærer, hva som er inkludert, og hvilke lokale vaskebyråer som kan hjelpe deg.

Hva er flyttevask

Flyttevask er en grundig rengjøring av en bolig etter utflytting. Formålet er å etterlate boligen i en slik tilstand at de nye beboerne kan flytte rett inn uten å måtte rengjøre først. En profesjonell flyttevask sikrer at alle kriker og kroker er skinnende rene, og ofte inkluderer rengjøring av steder som normalt ikke blir rengjort regelmessig.

Flyttevask Porsgrunn

Hva inngår i flyttevask

 • Støvsuging og vask av alle gulv
 • Vask av vegger og tak
 • Rengjøring av lister, dører og karmer
 • Rengjøring av vinduer, både innvendig og utvendig
 • Vask av kjøkken, inkludert hvitevarer som ovn og kjøleskap
 • Grundig rengjøring av bad, inkludert sanitærutstyr
 • Støvtørking og rengjøring av alle overflater

Denne listen kan variere avhengig av vaskebyrået, så det er viktig å avklare hva som er inkludert før du bestiller tjenesten.

Forskjellen på flyttevask og visningsvask

Mens både flyttevask og visningsvask innebærer grundig rengjøring, er det noen viktige forskjeller:

 • Flyttevask: Utføres etter at boligen er tømt for møbler og eiendeler. Målet er å gjøre boligen klar for nye beboere.
 • Visningsvask: Utføres før boligen skal vises frem til potensielle kjøpere. Målet er å presentere boligen fra sin beste side, med fokus på estetikk.

Hva sier loven om flyttevask

I Norge er det vanlig praksis at utleiere og selgere må sørge for at boligen er ren ved overtakelse. Ifølge avhendingsloven skal boligen overleveres «i vanlig god stand». Dette innebærer at boligen skal være rengjort til et nivå som er akseptabelt for nye beboere.

Konflikter rundt flyttevask

Konflikter kan oppstå dersom flyttevasken ikke er tilstrekkelig utført. Typiske årsaker til konflikter inkluderer:

 • Manglende rengjøring av viktige områder som kjøkken og bad
 • Utilfredsstillende rengjøring av hvitevarer
 • Støv og smuss i vanskelig tilgjengelige områder

For å unngå slike konflikter er det lurt å bruke et profesjonelt vaskebyrå og sørge for at begge parter er enige om hva som skal rengjøres.

Hva koster flyttevask i Porsgrunn

Når du vurderer flyttevask i Porsgrunn, er det viktig å forstå de ulike prismodellene. Vanligvis utføres flyttevask med en fastpris, basert på størrelsen av boligen som skal vaskes. Denne prisen kan variere mellom ulike vaskebyrå i Porsgrunn men i gjennomsnitt ligger kvadratmeterprisen på rundt 50 til 65 kroner. En fastpris gir forutsigbarhet og kan være et godt valg hvis du ønsker å unngå overraskelser. Denne modellen er vanlig i Porsgrunn, og gir deg en fast kostnad uavhengig av hvor lang tid rengjøringen tar.

Faktorene som påvirker kostnader for en flytterengjøring er boligens størrelse, tilstand og eventuelle spesifikke ønsker.

For å gi deg en bedre forståelse av kostnadene, her er noen eksempler på hva flyttevask kan koste i Porsgrunn:

 • Leilighet på 50 kvm: 3.500 til 4.000 kroner kroner.
 • Leilighet på 100 kvm: 5.000 til 6.000 kroner.
 • Leilighet på 150 kvm: 7.500 til 9.500 kroner.

Disse prisene kan variere basert på spesifikke behov, som ekstra rengjøring av møblerte boliger eller store vindusflater.

Vanlige spørsmål om flyttevask

Hva er inkludert i en standard flyttevask?

En standard flyttevask inkluderer vanligvis støvsuging og vask av gulv, rengjøring av vegger, tak, lister, dører, karmer, vinduer, kjøkken (inkludert hvitevarer), og bad.

Hvor lang tid tar en flyttevask?

Tiden det tar å utføre en flyttevask varierer avhengig av boligens størrelse og tilstand. Generelt kan det ta fra noen timer til en hel dag.

Er flyttevask nødvendig ved utleie?

Ja, det er vanlig praksis at boligen skal være rengjort ved overtakelse, både ved salg og utleie.

Kan jeg utføre flyttevask selv?

Ja, men det kan være tidkrevende og krevende å oppnå samme resultat som et profesjonelt vaskebyrå.

Hva skjer hvis flyttevasken ikke er tilfredsstillende?

Dersom flyttevasken ikke er tilfredsstillende, kan den nye eieren eller leietakeren kreve at det utføres ytterligere rengjøring, eller i noen tilfeller, kreve økonomisk kompensasjon.

Hvor mye koster flyttevask i Porsgrunn?

Prisen på flyttevask varierer avhengig av boligens størrelse og tilstand, samt byråets priser. Det er lurt å innhente tilbud fra flere byråer for å sammenligne.